فیبر سینگل مود

فیبر سینگل مود (single-mode optical fiber) چیست؟

فیبر سینگل مود یک نوع رایج از فیبر نوری است که برای انتقال داده در مسافت‌های طولانی استفاده می‌شود. فیبر single-mode یکی از دو نوع فیبر نوری است که نوع دوم آن را فیبر مالتی مود می‌گویند. فیبر نوری سینگل مود یک رشته فیبر شیشه‌ای تک است که برای انتقال سینگل مود یا اشعه نور استفاده می‌شود.

فیبر نوری single-mode تنها یک حالت انتشار دارد، و در مقایسه با فیبر مالتی مود، می‌تواند پهنای باند بالاتری را منتقل کند؛ با این حال، لازم است یک منبع نور با عرض طیفی باریک داشته باشد.

نام‌های دیگر فیبر سینگل مود

فیبر سینگل مود

فیبر single-mode به‌عنوان فیبر نوری single-mode، فیبر یونی مود، فیبر مونو مود و موج نوری سینگل مود نیز شناخته می‌شود.فیبر نوری سرعت انتقال بسیار بالاتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، علاوه بر این نزدیک به ۵۰ برابر مسافت بیشتری را نسبت به فیبر مالتی مود پوشش می‌دهد. با این حال، فیبر single-mode گران‌قیمت‌تر از فیبر multi-mode است.

در میان تمام تفاوت‌های بین فیبر single mode و فیبر مالتی مود، اصلی‌ترین وجه تمایز آن عبارت است از تفاوت اندازه در هسته‌های فیبر و همچنین کاهش یا تضعیف وابسته به آن و پهنای باند فیبر نوری.

بخش‌های مختلف فیبر سینگل مود فیبر نوری

فیبر سینگل مود

فیبر سینگل مود شامل سه بخش اصلی است: هسته، روکش و پوشش یا سپر. مرکزی‌ترین بخش فیبر نوری، هسته است. هسته همان محلی است که نور از طریق آن حرکت می‌کند. هسته فیبر نوری single mode بسیار کوچک‌تر از هسته فیبر مالتی مود است. سه اندازه قطر اساسی برای هسته فیبر وجود دارد.

فیبر نوری single mode دارای قطر هسته اسمی µm ۹ است، در حالی‌که فیبر مالتی مود غالبا قطر هسته µm ۵۰ یا µm ۶۲.۵ دارد. هسته کوچک، به همراه موج نور تکی، هرگونه انحراف ایجاد شده به واسطه همپوشانی پالس‌های نور را از بین می‌برد، و تضعیف سیگنال حداقلی را به همراه سرعت انتقال بالا عرضه می‌کند.

در مقابل، مالتی مود پهنای باند بالایی را با سرعت بالا در فواصل متوسط در اختیار کاربران قرار می‌دهد.ترکیب و همسو کردن فیبرها اصلا توصیه نمی‌شود. اگر قصد دارید یک فیبر single-mode را به یک فیبر مالتی مود متصل کنید، ممکن است به کاهش db ۲۰ بیانجامد که ۹۹٪ از توان کلی است.

فیبر نوری به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود:

  • فیبرسینگل مد

فیبر مالتی مود شامل انواع OM1، OM2، OM3، OM4 می باشد. از لحاظ مشخصات اولیه دو نوع فیبر سینگل مد وجود دارد. یکی از این دو نوع از سری G.65x ITU-T است، این مقاله سریG.65x ITU-T را معرفی می کند.

  • فیبر مالتی مد

19 نوع فیبر سینگل مد با مشخصات متفاوت توسط ITU-T تعریف شده است. گونه‌های متنوع دارای حوزه‌‌های کاربردی متفاوتی می‌باشند. از تغییر مشخصات فیبر سینگل مد، تکامل فن آوری سیستم انتقال را می توان دریافت. از آنجا که انواع بسیاری فیبر سینگل مد وجود دارد، برای به دست آوردن فعالیت عالی با کمترین هزینه کدام یک را باید انتخاب کرد؟ موارد زیر مربوط به هر یک از ویژگی‌ها است. جزئیات آن نیز قابل مشاهده است.

مقایسه هزینه تجهیزات شبکه سینگل مد و مالتی مد:

باید در نظر داشت که اغلب قیمت تجهیزاتی مانند کابل فیبر نوری و تجهیزات سربندی دارای پچ پنل و پچ کورد و پیگتیل و… در فیبر نوری سینگل مد نسبت به مالتی مد ارزان‌تر می باشد.
فیبر نوری سینگل مد اغلب در فواصل طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه دیتا سنتر های بیشماری از جمله دیتا سنتر های مقیاس کوچک و بزرگ بر پایه لینک های فیبر نوری سینگل مد ایجاد شده است که بازدهی چندین برابری را در قیاس با مالتی مد ارائه می‌کند.

اگرچه با توجه به خصوصیت‌های انتقال فیبر نوری سینگل مد بیشتر نیاز به فرستنده گیرنده transceivers های با توان لیزری خواهد داشت که در طول موج های طولانی تر و با طیف های نوری عریض و یا باریک کار می نماید.

با ای حال ویژگی های گیرنده های نوری سینگل مد به همراه نیاز به تراز با توجه بالاتر و استفاده از کانکتور های مناسب تر با افت کمتر با توجه قطر هسته کوچکتر منجر به هزینه های قابل ملاحظه و بالاتری در خرید transceivers و همچنین هزینه های ایجاد ارتباطات بالاتری می گردد ، البته بحث ظرفیت ، استقامت و آینده اندیشی شبکه حقیقت برتری شبکه سینگل مد را همراه دارد.

دانیال نور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

شبکه های اجتماعی

محصولات

محصولات

در دانیال نور بیابید...