عوامل موثر در قیمت کابل کواکسیال و سیم آنتن

از با اهمیت ترین بسترهای منتقل کردن سیگنال و داده در پروژه های شبکه مخابراتی و سایر مکان ها، کابل کواکسیال ” Coaxial Cable ” یا کابل هم محور است.

این مدل کابل ها از سال ۱۹۳۶ به منظور منتقل کردن داده های گوناگون مورد استفاده قرار گرفته است. در این گونه کابل ها دو سیم تشکیل دهنده یک زوج از شکل تقارن خارج شده و هر یک زوج از یک سیم در مرکز کابل و یک لایه مسی بافته شده ” اسکرین ” در کنار آن ایجاد می شود و به وسیله عایق پلیمری دو هادی از هم جدا می گردند.

کابل کواکسیال چیست؟

کابل کواکسیال یا کابل هم محور (Coaxial cable) کابلی می باشد که از یک رسانای داخلی ” هادی ” تشکیل شده که به وسیله عایقی از جنس ” پلیمر ” که معمولا پلیمر پلی اتیلن می باشد پوشانده شده است. بر روی عایق یک لایه مسی بافته شده (اسکرین) وجود دارد که به دلیل از بین بردن میدان های الکتریکی در خارج از کابل از آن بکار برده می شود. تمامی این قسمت ها به وسیله یک لایه پلیمری که اغلب از جنس پی وی سی می باشد روکش شده است.

این کابل ها به منظور منتقل کردن فرکانس صوتی مخصوصا” گیرنده ها و فرستنده ها، کامپیوتر و ارتباطات رادیو و تلویزیونی مطلوب می باشند.

کاربرد کابل کواکسیال

از این کابل در فاصله های طولانی به منظور به وجود آمدن ارتباط میان شبکه های رادیویی ، شبکه های تلویزیونی و شبکه های تلفنی استفاده می شود. همچنین از نوع کوتاه به منظور برقراری ارتباط میان تجهیزات تصویری خانگی و اندازه گیری الکترونیکی بکار برده می شود و کابل کواکسیال میکرو در تجهیزات نظامی و دستگاه های اسکن مافوق صوت مورد استفاده قرار می گیرد.

لازم به ذکر است معمولا از این کابل به منظور انتقال سیگنال از آنتن به گیرنده، از ایستگاه تلویزیونی به گیرنده های تلویزیون و از دکل رادیویی به گیرنده رادیویی و موارد این چنین استفاده می گردد.

انواع کابل کواکسیال

مدل های گوناگون این کابل بر اساس امپدانس، قطر و کارایی آن گروه بندی می شود. بر اساس این موضوع مدل های گوناگون طبق الزامات استاندارد JIS 3501 طبق مشخصه امپدانس (امپدانس الکتریکی مقدار مقاومتی می باشد که بر اثر اختلاف پتانسیل در مقابل جریان الکتریکی به وجود می آید. میزان امپدانس یک عدد حقیقی یا مختلط می باشد که بر اساس قانون اهم از تقسیم ولتاژ به جریان معین می شود. امپدانس با نماد Z نشان داده می‌شود). این کابل ها به گروه هایی با امپدانس ۵۰ و ۷۵ اهم دسته بندی می گردند.

استاندارد مرجع کابل کواکسیال

کابل های کواکسیال اغلب طبق الزامات استاندارد JIS C 3501 طراحی و ساخته می شوند.

خرید کابل کواکسیال

افرادی که در هنگام خرید، کابل هایی با هادی مسی را به خرید کابل با هادی آلومینیومی و یا هادی آلومینیومی پوشانده شده با مس ترجیح می دهند در ابتدای خرید هزینه بیشتری متقبل می شوند ولی در طولانی مدت به دلیل بکارگیری از این نوع کابل سبب بالارفتن طول عمر کابل و عملکرد مطلوب آن می شوند.

مواردی که در زمان خرید باید به آن توجه کرد عبارتند از:

در زمان انتخاب مدل کابل کواکسیال به منظور استفاده در منتقل کردن تصویر یا صوت باید به مسافت میان وسایلی که قرار است به وسیله کابل به هم اتصال یابند توجه کرد.

اگر کابل برق منبع تغذیه از کنار کابل کواکسیال منتقل شد، مناسب تر می باشد از کابلی با شیلد دو لایه بکار برد تا از اثرات میدان مغناطیسی بر کارایی آن پیشگیری شود.

به منظور منتقل کردن سیگنال در مسافت های زیاد به طور حتم باید کابل مسی بکار برده شود.

قیمت کابل کواکسیال

نوع مواد اولیه استفاده شده در کابل به طور مستقیم بر قیمت فروش اثر می گذارد. هم اکنون در ایران این کابل ها در مدل ها گوناگون هادی مسی، هادی آلومینیومی و هادی CCAM ساخته و در بازار ارئه می گردد.

به طور حتم قیمت هادی مسی نسبت به بقیه مدل های آن گرانتر می باشد. لازم به ذکر است کیفیت مواد پلیمری بکار برده شده در هنگام ساخت کابل کواکسیال در قیمت این محصول تاثیر چشمگیری دارد.کابل کواکسیال

بهترین کابل کواکسیال

قطعا سازندگان بااعتبار سیم و کابل که کیفیت محصولاتشان بر کمیت آن ارجحیت دارد فقط هادی و اسکرین مسی را ساخته و پیشنهاد می کنند و بهترین نوع این مدل می باشد. همچنین هادی آلومینیومی و هادی آلومینیومی روکش شده با مس یا CCAM به علت ترکیب هادی با اکسیژن یا همان اکسید شدن این فلزات، موجب گسیختگی و در آخر ضعیف شدن سیگنال و نشان ندادن تصویر می گردند. به همین علت کابل های کواکسیال با هادی به جز مس به علت کیفیت بسیار کم آنها اصلا پیشنهاد نمی شود.

دانیال نور را بیشتر بشناسید …

شرکت دانیال نور در سال ۱۳۷۴ در زمینه طراحی و همچنین اجرای خطوط هوایی ، پست های زمینی و هوایی ۲۰ کیلوولت و فشار ضعیف ، و اتوماسیون کارخانه ها شروع به فعالیت نمود و در صنعت کشور بیش از صدها کارخانه و واحدهای تولیدی و خدماتی را در زمینه برق رسانی و تجهیزات برقی یاری نموده است .

این شرکت از سال ۱۳۹۲ اقدام به تاسیس و راه اندازی کارخانه سیم و کابل خود توسط مهندسین مجرب و ماشین آلات اروپایی با نام تجاری پارس الکتریک شهریار در شهرستان شهریار نموده است و همچنین در نخستین ماه های فعالیت خود موفق به اخذ کاربرد علامت استاندارد ملی ایران جهت محصولات خود گردید.

این واحد با هدف مطالعه و تحقیقات جهت دستاورد های جدید در طراحی و تولید سیم و کابل های ابزار دقیق ، خودرویی و کابل های سیلیکونی در حال فعالیت می باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

شبکه های اجتماعی

محصولات

محصولات

در دانیال نور بیابید...