انواع کابل کواکسیال و سیم آنتن

کابل کواکسیال و سیم آنتن

کابل کواکسیال و سیم آنتن

کابل کواکسیال و سیم آنتن

کابل کواکسیال و سیم آنتن: کابل کواکسیال یا هم محور نوع ویژه ای از کابل‌ها با محافظت تاثیر گذار است که انتقال سیگنال را بدون تداخل فراهم می سازد. کابل کواکسیال بر اساس امپدانس خود اسم گذاری می شود، مثلا کابل های کواکسیال 50Ω و 75Ω که اغلب در سیم آنتن های تلویزیون برای انتقال تصویر و صدا استفاده می‌شوند. خاصیت کابل کواکسیال این است که موج ارسالی کاملاً در برابر هر نوع صدا محافظت می شود.

سیم آنتن نیز وظیفه انتقال اطلاعات از یک نقطه به نقطه دیگر را برعهده دارد. این نوع محصولات دارای هادی رسانا هستند که به وسیله یک عایق انعطاف پذیر پوشانده شده اند. سیم های آنتن حامل اطلاعات تصویری ، صوتی و … هستند.

انواع کابل کواکسیال:

  • نازک Thinnet
  • ضخیم Thicknet

که از محبوبیت زیادی برخوردارند. در این مقاله قصد داریم به انواع کابل کواکسیال و سیم آنتن بپردازیم.

کابل کواکسیال نازک

این کابل داری قطر 6/4 میلی است. این کابل سیگنالی برای شما به وجود می آورد که تا 185 متر هیچ کاهش فرکانسی را نخواهید داشت. کابل کواکسیال نازک از خانواده RG-58 است، که دارای امپدانس 50 اهم است.

آیا می دانید امپدانس چیست؟ امپدانس مقاومت سیم در برابر جریان متناوب می باشد. امپدانس برابر با نسبت ولتاژ به جریان است و با حرف Z نشان داده می شود. امپدانس کابل های کواکسیال برابر با 93، 75، 52 و 50 اهم است.

مهمترین تفاوتی که بین کابل‌های خانواده RG-58 مشاهده می کنیم، هسته مسی وسط آنها است. هسته مرکزی گاهی اوقات هم می تواند به صورت یک مفتول مسی باشد و هم به صورت چند رشته ای درهم تابیده که مناسب شبکه کامپیوتری و سیستم های رادیویی مانند انتقال بی سیم نیرو نظامی است.

کابل کواکسیال ضخیم

یکی دیگر از انواع کابل کواکسیال است، که به اترنت استاندارد نیز معرفی شده است. قطر این کابل 1/26 سانتی متر است. دلیل نام این کابل به اترنت استاندارد این است که اولین نوع کابل کواکسیال بوده است. از این اسم در معماری شبکه هم استفاده می شود. هسته ی مسی این کابل هم نسبت به کابل های دیگر ضخیم تر می باشد.

ساختار کابل کواکسیال و سیم آنتن

نام کابل کواکسیال از این مسئله گرفته شده است که یک کانال فیزیکی توانایی انتقال سیگنال الکتریکی را داشته باشد. این کانال از یک هادی فلزی تشکیل شده است که یک نوع محافظ رسانا و عایق آن را پوشانده . یکی از خصوصیت های مثبت کابل کواکسیال، مدل محافظ دار آن است. به شکلی که هسته مسی می تواند بدون این که تداخلات الکترومغناطیسی یا اثرات محیطی روی آن اثرگذار باشد داده ها را به سرعت جابجا کند.

هادی کابل کواکسیال سیم های نازکی هستند که به شکل تابیده شده و یا مفتولی در وسط کابل قرار گرفته اند. یک نوع عایق دور سیم مسی پوشانده شده است، که روی این عایق یک لایه مشبک نازک و مسی پیچیده شده است که وظیفه خارج کردن تداخلات الکترومغناطیسی را برعهده دارد. در انتها تمامی بخش های کابل داخل یک عایق بیرونی قرار می گیرند. روکش خارجی کابل از جنس پی وی سی است.

کابل کواکسیال

کابل کواکسیال (Coaxial Cable) کابلی است که شامل یک رسانای داخلی می شود که به وسیله یک عایق انعطاف پذیر محاصره شده و بر روی این لایهٔ انعطاف پذیر به وسیله یک رسانای باریک به منظور منعطف شدن کابل، به هم بافته شده است. تمامی این بخش ها درون عایق دیگری قرار گرفته است.

مدل های گوناگون کابل کواکسیال از نظر کاربرد:

کابل RG6: به منظور تلوزیون و ماهواره کارایی دارد

کابلRG11: در فواصل های طولانی و ساختمان های با ارتفاع زیاد کاربرد دارد

کابلRG59: کارایی آن در سیستم دوربین مدار بسته می باشد

کابلRG60: برای تلوزیون ها با کیفیت تصویر بالا کاربرد دارد

کابل آنتن نوعی کابل کواکسیال است که از نوع کابل‌های انتقال سیگنال محسوب می‌شود. آنتن‌ها از طریق همین مدل کابل به دستگاه تلویزیون، روتر، مودم و مدلاتور و غیره وصل می‌شوند.

بهترین کابل کواکسیال و سیم آنتن تلویزیون

کابل کواکسیال و آنتن

می‌دانید که امواج تلویزیونی در قالب نور و صدا از طریق فرستنده در فضا پخش می‌شود. آنتن امواج را دریافت می کند و آن را به شکلی که تلویزیون قادر به دریافت باشد در اختیارش قرار می دهد، پس لازم است کابل‌های به کار رفته در آنتن از نوع کابل‌های انتقال دهنده‌ باشند.

کابل کواکسیال بهترین انتخاب برای انتقال سیگنال‌های ویدئویی از طریق آنتن است و می‌ توان آن را مرسوم ترین کابل در سیم‌کشی آنتن‌ دانست. البته نوع و مقاومت اسمی کابل هم در انتخاب آن تاثیر گذار می باشد. همچنین هر کابل کواکسیال توانایی متصل شدن به آنتن را ندارد و اغلب کابل‌های کواکسیال با مقاومت اسمی ۷۵ اهم برای این کار انتخاب می شوند. کابل 2.5c-2v، کابل 4.5c-2v، کابل RG6 از انواع کابل‌ کواکسیال هستند. ضخامت عایق و همچنین قطر رسانی مرکزی در این کابل‌ها مختلف است.

برای تهیه کابل کواکسیال و سیم آنتن به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • شیلد آن بهتر است از جنس مس باشد.
  • روکش آن از مواد مرغوب تهیه شده باشد.
  • رسانای مرکزی آن از جنس مس خالص باشد.
  • کابل 5 c-2v عملکرد بهتری نسبت به کابل 2.5 c-2v دارد.
  • از کابل RG6 برای فواصل زیاد استفاده می‌شود.

جنس روکش کابل آنتن هم عامل مهمی در انتخاب آن است. استفاده از مواد مرغوب و متناسب با کابل کواکسیال باعث افزایش عمر مفید کابل می‌شود. روکش کابل‌های نامناسب وقتی که در معرض آفتاب و پرتو فرابنفش و شرایط جوی قرار می‌گیرد، در زمان کوتاه‌تری خاصیت پوششی خود را از دست می‌دهد.
به کارگیری آلومینیوم در هادی مرکزی و شیلد کابل آنتن هر چند قیمت تمام شده آن را کم می کند؛ اما بر کیفیت عملکرد کابل اثر منفی می‌گذارد. پس هنگامی که صحبت از بهترین سیم آنتن تلویزیون می شود، نمی‌توان کابل کواکسیال با هادی و شیلد آلومینیومی را پیشنهاد داد.همانطور که در بالا گفته شد کابل‌های آنتن از نوع کواکسیال مناسب‌ترین کابل‎ های آنتن هستند.

توجه به موارد زیر انتخاب یک کابل کواکسیال و سیم آنتن باکیفیت را تضمین خواهد کرد:

  1. مقاومت: تمامی کابل‌های به کار رفته در سیم آنتن خانگی دارای مقاومت 75 اهم هستند.
  2. میزان از دست دادن سیگنال: از مهم‌ترین عامل ها در انتخاب مناسب‌ترین کابل با کیفیت میزان از دست دادن سیگنال است. هرچه این مقدار بیشتر باشد کیفیت سیگنال دریافتی کاهش خواهد یافت. خوشبختانه بیشتر کابل‌‌ها با میزان از دست‌دهی پایین به فروش می‌رسند.
  3. ضخامت: کابل‌ آنتن مناسب باید ضخامت استاندارد 22 awg و انعطاف‌پذیری کافی برای کابل‌کشی باشد. اغلب کابل‌های آنتن خانگی با این استاندارد و به بازار عرضه می‌شوند.

منابع:

نخبگان برتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

شبکه های اجتماعی

محصولات

محصولات

در دانیال نور بیابید...